Šta videti?

Beograd je doživeo ogroman međunarodni procvat poslednjih godina i trenutno prolazi kroz intenzivnu modernizaciju. Grad je bogat kulturom i tradicijom. Dvije reke, Sava i Dunav, daju ovoj velikoj metropoli poseban šarm. Želimo vam pomoći da u potpunosti iskoristite ovaj grad, pa evo lista najvažnijih znamenitosti koje treba posetiti!

Kalemegdan:

Nekadašnja glavna tvrđava usred Beograda. Ovde možete šetati i uživati u pogledu na grad . Za kafu, restoran Kalemegdanska Terasa je savršen izbor. Na tvrđavi se nalaze i dve prelepe crkve koje možete posetiti: Sveta Ružica i Sveta Petka.

Knez Mihailova ulica:

Počinje na Trgu Republike Srpske i završava se kod tvrđave Kalemegdan. Ovo je poznata šoping ulica Beograda.

Hram Svetog Save:

Jedan od najvećih srpskih pravoslavnih hramova u neobizantskom stilu, posvećen Svetom Savi, prvom arhiepiskopu Srpske pravoslavne crkve. Ovaj poseban Hram vam može pružiti nezaboravan doživljaj na dan našeg venčanja.

Skadarlija:

Srce Beograda. Ova stara ulica delimično zadržava tradicionalnu gradsku arhitekturu i poznata je kao glavni boemski deo Beograda. Ovde se nalaze kafane gde se svira uživo muzika, slavi i dobro jede. Ovo je obavezno!

Splavovi:
Beograd je poznat po noćnom životu. Splavovi su trajno vezani brodovi duž obale Save, gde se nalaze klubovi i odlični restorani grada. Ako imate energije nakon naše svadbe, možete svratiti ovde ;-)

Beograd na vodi:
Projekat modernizacije koji se nalazi direktno pored Save. Gradnja novog dela grada počela je 2014. godine i planira se da se završi do 2026. godine. Duž šetališta možete razgledati nove stanove po visokim cenama i opustiti se u obližnjim kafićima i restoranima. Takođe, trgovački centar "Galerija" je blizu.

Zemun:

Šarmantan deo sa seoskim karakterom i umetničkom atmosferom na zapadnom delu grada. Ovaj deo grada je poznat po restoranima sa ribom duž obale. Takođe, uske ulice vode do Milenijumskog tornja, sa kojeg možete uživati u prelepom pogledu na grad.
Mali savet: Putovanje taksijem kompanije Pink Taxi može biti udobnija opcija ako dolazite iz centra grada.

Ada Ciganlija:

Ada Ciganlija je veliko veštačko napravljeno poluostrvo. Ovde se nalazi mnogo kafića direktno pored plaže, a takođe možete uživati u raznim sportskim aktivnostima. Možete iznajmiti bicikle, igrati fudbal ili košarku ili čak probati bungee skakanje pored vode.

Botanička bašta Jevremovac:

Mala, ali divna prirodna bašta deo Botaničkog instituta Univerziteta u Beogradu, koja vas poziva na opušteno šetanje usred gradskog centra Beograda. Ovo je predivno mesto za fotografisanje, posebno u japanskom vrtu.