Nemačke tradicije

Pošto svi poznajemo srpski običaji, evo malo nešto o nemačkoj tradiciji. Nemci vole da slave na različite načine, zavisno o prilici i regionu. Evo nekih od najčešćih načina na koje Nemci vole da slave. Nema problema: Nemci takođe vole rakiju!

  1. Bašte pivnica i pivski festivali: Pivo igra centralnu ulogu u nemačkoj kulturi, i mnogi Nemci uživaju provodeći vreme u baštama pivnica, gde mogu uživati u pivu, hrani i druženju na otvorenom. Pivski festivali, kao što je Oktoberfest u Minhenu, su popularni događaji za veselo slavlje.
  2. Porodična okupljanja: Porodica je od velikog značaja u Nemačkoj, i porodične proslave su česte prilike za druženje. Rođendani, venčanja, krštenja i drugi porodični događaji često se proslavljaju zajedničkim obrocima i proslavama.
  3. Kulturni festivali: Nemačka ima bogatu kulturnu scenu, i Nemci vole da slave na muzičkim festivalima, filmskim festivalima, izložbama umetnosti i pozorišnim predstavama. Berlinale i Bayreuther Festspiele su neki primeri.
  4. Sportski događaji: Sportski zaljubljenici iz Nemačke vole da proslavljaju na fudbalskim utakmicama, biciklističkim trkama, trkama Formule 1 i drugim sportskim događajima. Javno gledanje velikih fudbalskih turnira je posebno popularno.
  5. Sezonske proslave: Nemci proslavljaju godišnja doba posebnim tradicijama. To uključuje Vaskrs sa jajima u raznim bojama i sajmovima, Božić sa božićnim sajmovima i Dan zahvalnosti u jesen.
  6. Gradski festivali: Mnogi nemački gradovi organizuju gradske festivale i vašare, koji su ispunjeni karuselima, tezgama sa hranom, živom muzikom i zabavom. Poznat je primer Nurnberškog Božićnog vašara.
  7. Kneževinska kultura: U nemačkim kafanama, takođe nazvanim "Kneipe", često možete probati lokalna piva i opušteno se sastati sa prijateljima i poznanicima.

Nemci cene zajednicu, dobru hranu i piće, kao i kulturne aktivnosti, i njihove proslave odražavaju te vrednosti.