Gde jesti?

Već smo znali da će vas ova stranica posebno zanimati. Ali naravno: hrana je život i u Beogradu možete jako dobro živeti! Zato vam donosimo listu različitih restorana. Prijatno i Živeli!


Ćevabdžinica Savčić Vračar: Ćevapi, Ćevapi & Ćevapi! Naravno, moramo početi listu sa obaveznom stavkom. Apsolutni vrhunac je Ćevabdžinica Savčić Vračar iz Sarajeva. Mesto porekla svakog dobrog ćevapa je Sarajevo, baš kao i ova ćevabdžinica. Ovde je izbor manji, ali obavezno probajte Ćevape sa Lepinom i takođe jagnjeću kobasicu.Buddha-Bar: Mali kontrast u odnosu na srpsku hranu. Ovaj restoran nudi veoma kul atmosferu u potpuno novom delu Beograd na vodi, uz kul Deep-House muziku, direktan pogled na Savu i izvanrednu azijsku hranu. Definitivno vredi posetiti!Restoran Šaran: Ko želi da provede vreme na prelepom mestu, uz ribu i romantičnu pratnju muzike? Onda ste na pravom mestu u restoranu Šaran u Zemunu. Da budemo iskreni: Nakon svih poseta Beogradu, ovo je naš omiljeni restoran. Hrana je neverovatna, osoblje veoma ljubazno, a  Zemun vredi šetnje - ili uz samu Dunavsku obalu ili po samom kvartu. 


Tri šešira: U srcu Beograda nalazi se Skadarlija i to je obavezna destinacija. Ovde ćete pronaći tradicionalne restorane uz živu muziku, puno rakije i ukusne obroke. Tri šešira je savršeno mesto da uronite u srpsku gastronomsku kulturu. Uživajte u večeri i prepustite se uživanju.
Red Bread: Doručak je poznato najvažniji obrok, zar ne? Red Bread nudi divne sveže bagete, bagelse, jela sa jajima i orijentalne alternative, smoothije i još mnogo toga! Takođe, nalazite se direktno u centru grada da biste započeli savršen dan sa puno energije.
Restorani Zavičaj: Kafana je bitan deo srpske kulture i nudi tradicionalna jela i, naravno, puno rakije. 
Slobodno probajte tradicionalnu Šopsku salatu, kupus i takođe ćevape, pljeskavicu ili Karađorđevu šniclu.
Mama Shelter: Gde možete pronaći dobru kafu ili jednostavno se opustiti? Mama Shelter je hotel u centru grada. Na krovnoj terasi i u velikom unutrašnjem prostoru bićete razmaženi u modernom i trendi 'Pop-Up Store'-u. Top savet za momke: Imaju fliper, stoni fudbal, stoni tenis i čak Mortal Kombat video igre.
Prođite kroz Rajićeva šoping centar do najvišeg sprata. Restoran je otvoren i za goste izvan hotela.
Ambar: Restoran koji je višestruko nagrađivan za srpsku kuhinju, a koji se sada proširio i u Vašington, D.C. Gosti ovde mogu sedeti na spoljašnjoj terasi ili u modernom unutrašnjem delu direktno pored beogradskih splavova - čuvenih zabavnih brodova grada. Sigurno ćete šetati ovom obalom barem jednom i imati priliku da doživite jedan od srpskih bisera.

Smokvica: Beograd ponekad može biti glasan i haotičan. Malo udaljen od sve te vreve, otkrili smo za vas divnu izraelsku kuhinju. U staroj zgradi sa rustičnim uređenjem, pored ukusnog internacionalnog doručka, nude se i tradicionalna jela. Takođe, dvorišni spoljni prostor vas poziva da jednom i odmorite noge.

Pekara Trpković - Slavija: Srbija je poznata po svojim pecivima. Zato je svakako poseta u pekari obavezno na listi. Od sirnica, bureka, kiflica do proje... sve je izuzetno ukusno i izuzetno jedinstveno.  Vredi svratiti. Ali oprez: Vruće i masno :)